Hakkımızda

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, son on beş yıldır bölge halkının özlemle beklediği, Trakya Bölgesinin ve Balkanların en donanımlı ve en son teknolojisine sahip Tüp Bebek Merkezini yakın bir tarihte açmaktan gurur duymaktadır.
Günümüzde evlenme yaşının ötelenmesi, çevresel, genetik ve doğumsal problemler gibi bir çok nedenle çocuk sahibi olamama giderek artan bir sorundur.
Bir yıl korunmasız ilişkiye rağmen gebe kalamama durumu olarak tariflenen bu durum, merkezimizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Bilim Dalında görevli Öğretim üyelerimiz tarafından bizzat tetkik edilmekte ve gereken tedaviler yapılmaktadır.
Bu tedaviler arasında; Cerrahi operasyon, ovulasyon indüksiyonu ve intrauterin inseminasyon (aşılama tedavisi) ve IVF (tüp bebek) sayılabilir.
Sadece erkeğe bağlı veya erkek faktörünün eşlik ettiği infertilite tedavileri, konusunda uzman Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri tarafından, genetik hastalıklara bağlı infertilite düşünülen veya bilinen genetik hastalığı bulunan çiftler Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri tarafından muayeneleri yapılarak danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Tüp bebek tedavisinin önemli bir parçası olan yumurta toplama işlemi esnasında anestezi, hasta konforu sağlayacak ve gebelik üzerine olumsuz etkileri en aza indirecek şekilde Anestezi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri tarafından sağlanmaktadır.
Androloji ve embriyoloji laboratuvarında; Mikroenjeksiyon (ICSI), hızlı embriyo dondurma yöntemleri (Vitrifikasyon), ameliyathane mikroskobu ile uygulanan Mikroskobik Testis (MikroTESE) biyopsisi ve testisten sperm eldesi, Lazer uygulaması ile PGT yöntemi gibi modern teknolojiler kullanılmaktadır.
Tüp Bebek Merkezimizde, ameliyathane ve  Embriyoloji Laboratuvarlarının sterilitesinin teminini sağlayan, HEPA (yüksek güvenlikli hava partikül filtreleme sistemi), UPS (UrgentPowerSupply) sistemi  ve yedekli-alarmlı gaz bağlanma sistemi kullanılan donanımlı bir altyapı mevcuttur.

Bu içerik 28.02.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 4458 kez okundu.